Overkapping

Geniet meer van uw buitenruimte, kies voor een overkapping

Een overkapping of carport op maat

Wilt u langer kunnen genieten van uw buitenruimte? Of parkeert u graag uw auto droog?

Een overkapping is er in allerlei soorten en maten. Van hout tot aluminium, met of zonder wanden. Ook is het mogelijk om een of meerdere lichtkoepels in het dak te plaatsen voor meer daglicht. U geniet langer van uw tuin met een overkapping op maat. 

Naast overkappingen kunt u bij ons ook terecht voor veranda’s, carports en serres. We denken graag met u mee wat aansluit bij uw wensen. 

overkapping carport

Waarom kiest u voor een overkapping?

De voordelen van een overkapping

Wat u kunt verwachten

Hoe gaan wij te werk?

Heeft u interesse in een overkapping of carport? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Onder het genot van een bakje koffie bespreken we uw wensen en de mogelijkheden. Om u een indicatie te geven van de kosten stellen we een vrijblijvende offerte voor u op. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. 

Na akkoord plannen we de werkzaamheden in en ontvangt u van ons een planning. Tijdens de bouw houden we u op de hoogte van de werkzaamheden en betrekken we u bij het proces om zo tot het gewenste resultaat te komen. 

Op die manier bent u verzekerd dat de overkapping of carport volledig aan uw wensen voldoet.

Veelgestelde vragen over overkappingen

Een overkapping biedt vele voordelen, zoals bescherming tegen weersinvloeden zoals regen en zon, het vergroten van de leefruimte van uw huis en het creëren van een gezellige buitenruimte. Een overkapping kan ook waarde toevoegen aan uw woning en uw tuin of terras verbeteren.

Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor een overkapping, zoals hout, aluminium, kunststof en glas. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Bij het kiezen van een materiaal is het belangrijk om rekening te houden met uw budget, uw persoonlijke voorkeur en de stijl van uw huis en tuin.

In de meeste gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een overkapping. Echter, als de overkapping een bepaalde grootte overschrijdt of als u in een monumentaal pand woont, dan kan er wel een vergunning nodig zijn. Het is daarom verstandig om bij uw gemeente na te gaan wat de regels zijn voordat u een overkapping laat plaatsen.